Новини от Юни, 2020

Последни новини

Подмяна на сървър

Публикувано от Георги Сотиров на 2020-06-17 20:55:43 UTC, променено на 2020-06-17 21:46:15 UTC

New server picture

Днес, между 18:40 и 20:00 EEST сървъра не беше достъпен, защото най-накрая можах да преместя системата върху новата машина (Dell PowerEdge R340). Операцията се проточи, защото исках да копирам стартовия SSD диск на новото устройство, което дойде със сървъра, но не можах да го инсталирам - необходима е специална скоба за поместването на 2.5'' SSDта в 14то поколение 3.5'' дискови носачи на Dell.

След като преместих всички дискове се заех с окабеляване, което ми отне още време, въпреки че новия шкаф е добре организиран. Първо подбрах свързващи кабели с недостатъчна дължина, а после трябваше да преподредя някои съществуващи кабели, така че да мога да събера около тях новите.

Първото стартиране очаквано беше гладко с ядрото по подразбиране, но забравих да закоментирам правилата за постоянни мрежови устройства на udev за мрежовите адаптери на предишната машина, така че сървъра беше без мрежа. След като го оправих реших да направя още едно рестартиране, за да проверя, че всичко ще се вдигне правилно.

Трябваше да настроя няколко други неща след като сървъра беше вдигнат, но нищо което да наруши нормалната му работа. Сървъра вече е готов да служи.

Наздраве!