Недостъпност за преместване на оборудване

Публикувано от Георги Сотиров на 2020-05-30 21:09:14 EET, променено на 2020-05-30 21:09:19 EET

Снимка на новия шкаф

Днес между 10:40 EEST и 11:40 EEST сървъра беше недостъпен тъй като премествах оборудването си в нов сървърен шкаф. Можех да се справя и по-бързо и в бъдеше планирам по-малко недостъпност, но важното е, че вече цялото ми оборудване освен самия сървър е в шкафа. Сега чакам новия сървър да пристигне след около 10 дни, за да мога да прехвърля настоящия сървър тип кула в шкафа.

По-рано тази година забелязах, че сървъра се изключва, въпреки че UPS все още има захранване да го поддържа. Затова преди три месец смених батериите, но тъй като всичко е свързано към него, текущо очакваното време на работа е най-много около 40 минути. Обаче, имах някои проблем с захранването наскоро и в един от случаите нямаше ток за около 2 часа (поради авария). Вече обмислям увеличаването на времето на работа на системите ми на батерии или с други думи закупуването на нов и по-мощен UPS. Ще ми трябва повече от един, за да поддържа двата ми сървъра и мрежови устройства за поне 2 часа, което е времето за което мога да очаквам прекъсване на захранването.

Наздраве докато имам по-добри новини!

[Икона Валиден XHTML 1.0] [Икона Валиден CSS] [Валиден Atom 1.0] [Валиден RSS] [Икона за съответствие с ниво двойно А] [Икона Кодирано в UTF-8]

[Работи с мощта на Linux] [Работи с мощта на Apache] [Работи с MySQL] [Работи с мощта на PHP]